Rolls Royce 20/25

Rolls Royce 20/25

Deze indrukwekkende bruidswagen is een pronkstuk uit onze collectie bijzondere automobielen. Het is de perfecte bruidswagen en maakt jullie lang gekoesterde droom waar. Deze trouwauto heeft een prachtig interieur, bijzonder fraai afgewerkt met ingelegd wortelnotenhout, net zoals het instrumentenpaneel.

In 1935 leverde de Rolls Royce fabrieken dit rollend chassis af bij de carrosseriefabriek, die er in opdracht van de nieuwe eigenaar een door hem gekozen koetswerk (carrosserie) er helemaal handmatig opbouwde. Zo komt deze wagen aan de aanduiding 20/25 met Hooper-body.

In de periode bestond ons straatbeeld uit een handkar, een koets, en een enkele automobiel. Als je jezelf een Rolls Royce kon veroorloven was dat, net zoals nu, niet voor iedereen weggelegd. De carrosserie doet nog aan een koets denken, tamelijk vierkant, een treeplank die nodig is als extra opstap om in het ruime passagierscompartiment te stappen. De chauffeur zat apart en heeft duidelijk minder comfort. Op zich was dat niet erg want als je jezelf een Rolls Royce kon veroorloven reed je uiteraard niet zelf, je ging comfortabel achterin zitten en je liet jezelf door de chauffeur rijden.

Als bruidspaar kun je herlijk wegzakken in de kussens van de achterbank, en volop genieten van de rit. De geüniformeerde chauffeur, (uiteraard met pet en handschoenen) brengt je vakkundig naar de trouwlocatie. Een unieke automobiel die jullie fotograaf extra uitdaagt tot het maken van een bijzondere fotoreportage.

%d bloggers liken dit: