Lincoln Twelve 1948

Lincoln Twelve 1948

Dit absolute pronkstuk moet u zien, deze automobiel moet u voelen, en ook de enorme ruimte in deze bijzondere bruidswagen uitproberen. Wij durven het geen achterbank meer te noemen, het is een echte sofa. Meer dan voldoende ruimte voor uw bruidsjurk en sleep, een enorme instap door de draairichting van de achterdeuren, kortom een echte trouwauto en gelijk heel bijzonder. Ook uw trouwalbum wordt bijzonder, dit model zal maar in zeer weinig fotoboeken voorkomen. Kortom, de perfecte trouwauto op jullie huwelijksdag.

Eind dertiger jaren van de vorige eeuw liet de directeur van Ford in de fabriek alleen voor zichzelf een automobiel tekenen en ook maken. Er was er dus maar één van, helemaal handgemaakt. Ze noemden deze speciale automobiel de Ford Lincoln Continental. Het was helemaal niet de bedoeling deze wagen in productie te brengen, maar toen hij met deze Lincoln tijdens zijn jaarlijkse wintersportvakantie door Palm Beach reed, werd hij constant door de rijke buurtbewoners aangesproken die hem allemaal vroegen waar ze zo’n fraaie en elegante automobiel konden kopen! De oorlog legde alles stil, maar gedurende twee jaar, in 1947 en 1948 is deze twaalfcilinder Lincoln in productie geweest. De basis voor de huidige Lincoln Continental lijn was gelegd. Het is een heel bijzondere automobiel, waarvan er weinig gemaakt zijn, en nog veel minder van over. In Nederland is nog één identieke 76H bekend, die staat in het grootste Ford museum van Europa te Lisse NL.

Zie de prachtige vormgeving, ervaar de luxe en schoonheid, en geniet van het royale interieur van deze prachtige trouwauto !

Hoe romantisch kun je het maken?

%d bloggers liken dit: